• Revoluţia votului începe cu tine

    Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

    Aproape 30 de ani de libertate de a alege,

    Aproape 7 mandate prezidenţiale,

    Aproape 4 preşedinţi...

    Fiecare atât de aproape de promisiunile sale...

    Şi totuşi atât de departe de îndeplinirea lor...

    Acum, la aproape 30 de ani de la „Revoluţia din decembrie '89”,

    E timpul pentru o nouă revoluţie: cea a votului!

    Foloseşte principala armă a unui cetăţean într-o democraţie:

    VOTUL! Votează-ţi viitorul tău şi al copiiilor tăi!

    Indiferent că votezi pentru sau împotriva cuiva sau chiar împotriva tuturor

    Eşti liber să alegi! Eşti liber să votezi! Pe 10 şi 24 noiembrie!

    Eşti liber să strigi: „VREAU PREŞEDINTE!”

    O campanie împotriva încremenirii civice, marca Gândul & Mediafax!

    #vreaupresedinte

Lista candidaţilor care nu sunt cotaţi cu şanse reale de a câştiga cursa prezidenţială

31 oct 2019 1457 afisari
Lista candidaţilor care nu sunt cotaţi cu şanse reale de a câştiga cursa prezidenţială

Pe lista pentru prezidenţiale se regăsesc mai mulţi candidaţi care nu sunt cotaţi cu şanse reale a de intra în turul doi, printre care Viorel Cataramă, Ninel Peia, John Ion Banu şi Ramona Ioana Bruynseels. Agenţia MEDIAFAX şi Gandul.info vă prezintă aspecte relevante din activitatea acestora.

Ninel Peia

Ninel Peia, candidat la alegerile prezidenţiale, din partea Partidului Neamul Românesc a fost parlamentar în perioada 2012-2016, din partea PSD. El a declarat că în cadrul protestelor de după incendiul din clubul Colectiv forţe externe ar fi urmărit ruperea României în trei state. Ninel Peia susţinea în trecut că predarea în şcoli a orelor de educaţie sexuală ar trebui pedepsită cu închisoarea.

Acesta a şi depus în Parlament un proiect de lege care propunea ca predarea educaţiei sexuale fără acordul scris al părinţilor să fie pedepsită cu închisoarea, motivând că „în şcolile copiilor noştri se introduc, pe ascuns, pornografia, prozelitismul LGBT şi sexualitatea deviantă”.

Ninel Peia candidează la alegerile prezidenţiale sub sloganul „Un preşedinte ca niciunul”.

Viorel Cataramă

Un alt candidat este Viorel Cataramă. Candidatura sa a fost iniţial respinsă de Biroul Electoral Central, pentru că nu a întrunit numărul minim de semnături de adeziune. Mai exact, 94.000 de semnături au fost anulate, întrucât membrii BEC au decis că prezintă elemente de similitudine evidente. Viorel Cataramă a anunţat că decizia BEC este „profund nelegală” şi a contestat-o deja la Curtea Constituţională.

CCR a invalidat decizia BEC, astfel că Viorel Cataramă a intrat în cursa pentru şefia statului.

Cataramă s-a născut la Bacău, a absolvit Facultatea de Comerţ, din cadrul ASE, promoţia 1980, fiind doctor în economie, titlu acordat de Academia de Studii Economice din Bucureşti – Catedra de Relaţii Economice Internaţionale, din anul 2004. Conform CV-ului, acesta a fost economist, şef serviciu la Întreprinderea de casete radio şi TV din Bucureşti. Din 1984 a fost economist la Tehnoforestexport, iar în 1987 este numit Director pentru Europa de Est al firmei BELCO – Belgia la Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Din 1990 este preşedinte-director general al grupului de firme Elvila.

În politică a intrat în anul 1990, ca membru al Partidului Naţional Liberal – Aripa Tânără, iar în 1991 a fost Secretar de Stat la Ministerul Comerţului şi Turismului în guvernul Petre Roman. În anul 1992 s-a aflat la conducerea Noului Partid Liberal, iar din 1993, după fuziunea acestuia cu PNL, devine vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, funcţie pe care o va ocupa până în 1999.

În noiembrie 2018, Cataramă decide să părăsească PNL pentru a-şi forma propriul partid, numit Dreapta Liberală (DL).

În campanie, Cataramă a anunţat lansarea unei linii speciale de „mobilier electoral”. Astfel, au fost lansate salteaua Iohannis, scaunul Dăncilă, pătuţul pentru copii Barna sau noptiera Cumpănaşu, enumerând caracteristicile fiecărui obiect în parte.

Ramona Ioana Bruynseels

În luna iunie, Ramona Ioana Bruynseels a fost desemnată candidat la alegerile prezidenţiale al Partidului Puterii Umaniste, de către cei peste 700 de delegaţi prezenţi la congres. Ea a început să lucreze în aparatul guvernamental în timpul primului-ministru Mihai Tudose ajungând să deţină o funcţie de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Anterior, în perioada 2015-2016, Ramona-Ioana Bruynseels a fost specialista în comunicare a fostului vicepremier Gabriel Oprea. Şi-a lansat candidatura într-un mod atipic, cu porumbei albi, la Biroul Electoral Central.

Ramona Ioana Bruynseels s-a căsătorit în mai 2019 cu Dominic Bruynseels, fostul preşedinte al băncii First Bank.

Ramona Bruynseels, candidatul PPU-SL la prezidenţiale, a declarat la Biroul Electoral Central că deţine bijuterii şi ceasuri în valoare de 70.000 de euro şi obiecte de artă în valoare de 30.000 de euro. Soţul acesteia, Dominic Bruynseels, director de bancă şi investitor, este milionar.

Bogdan Stanoevici

Bogdan Stanoevici, directorul Circului Metropolitan Bucureşti, vrea să fie votat preşedintele României. De profesie actor, el a deţinut funcţia de ministru pentru diaspora, în Guvernul condus de Victor Ponta.

El candidează independent la prezidenţiale, precizând că mesajul său se adresează „tuturor celor dezamăgiţi de putere, revoltaţi, sătui de minciuni şi promisiuni deşarte, celor ce doresc să se întoarcă în ţară”, potrivit unui comunicat de presă.

Cătălin Ivan

Prezidenţiabilul Alternativei pentru Demnitatea Naţională (ADN), fostul social-democrat Cătălin Ivan, are pe site-ul său mesaje axate pe demnitate şi valorile fundamentale ale românilor, tradiţiile, cultura, ce trebuie transmise mai departe generaţiei tinere.

Acesta consideră că România poate progresa în Europa, însă fără a-şi pierde identitatea naţională. În acest sens, Ivan propune reducerea decalajelor între statele europene, cât şi între zonele rurale şi urbane.

„România nu poate fi demnă atâta timp cât sute de mii de români sunt victime ale sclaviei moderne. Acest fenomen trebuie oprit la nivel european”, susţine Cătălin Ivan.

Prezidenţiabilul ADN mai crede în Europa tradiţiei creştine şi susţine anularea pactului global al migraţiei. „Europa a fost creştină şi aşa trebuie să rămână. În locul primirii fluxurilor migratoare, Europa trebuie să se implice activ în rezolvarea cauzelor care au creat aceste fluxuri”, explică Ivan.

Sebastian Constantin Popescu

Sebastian Constantin Popescu, candidat din partea Partidului Noua România, a absolvit în anul 2006 Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara.

Sebastian Popescu deţine şi două site-uri de ştiri, exclusivnews.ro şi recentnews.ro. Popescu a depus la Biroul Electoral Central o declaraţie de avere mai puţin obişnuită. 

Mai exact, el a lăsat libere toate câmpurile existente pe declaraţia de avere, evident cu excepţie celor dedicate numelui şi datei depunerii.

John Ion Banu

John Ion Banu a crescut în România, lângă Câmpulung Muscel, judeţul Argeş. Ulterior, s-a mutat la Bucureşti, unde şi-a definitivat studiile. În 1985 a emigrat in Statele Unite ale Americii unde şi-a luat numele de "John". Banu este stabilit în Statele Unite şi are o avere serioasă – pe lângă terenuri şi case, Banu are 197.000 de dolari în conturi bancare, iar anul trecut a avut, împreună cu soţia sa, venituri de 371.000 de dolari. 

„A nu te interesa politica este ca şi a nu te interesa dacă copii d-voastră fumează sau se spală pe dinţi dimineaţa”, a scris pe Facebook John Ion Banu.

Autor: Departamentul Politic

Comentarii