• Revoluţia votului începe cu tine

    Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

    Aproape 30 de ani de libertate de a alege,

    Aproape 7 mandate prezidenţiale,

    Aproape 4 preşedinţi...

    Fiecare atât de aproape de promisiunile sale...

    Şi totuşi atât de departe de îndeplinirea lor...

    Acum, la aproape 30 de ani de la „Revoluţia din decembrie '89”,

    E timpul pentru o nouă revoluţie: cea a votului!

    Foloseşte principala armă a unui cetăţean într-o democraţie:

    VOTUL! Votează-ţi viitorul tău şi al copiiilor tăi!

    Indiferent că votezi pentru sau împotriva cuiva sau chiar împotriva tuturor

    Eşti liber să alegi! Eşti liber să votezi! Pe 10 şi 24 noiembrie!

    Eşti liber să strigi: „VREAU PREŞEDINTE!”

    O campanie împotriva încremenirii civice, marca Gândul & Mediafax!

    #vreaupresedinte

Liiceanu i-a trimis IPS Daniel o carte cu dedicaţie în care se referă la "târârea" BOR în campanie

14 nov 2014 1930 afisari
Liiceanu i-a trimis IPS Daniel o carte cu dedicaţie în care se referă la

Gabriel Liiceanu i-a trimis Patriarhului Daniel cel mai recent volum al său, intitulat "Fie-vă milă de noi! şi alte texte civile", cu o dedicaţie-autograf în care scriitorul face referire la "târârea" Bisericii Ortodoxe Române (BOR) în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

Cartea "Fie-vă milă de noi! şi alte texte civile", apărută recent la editura Humanitas, i-a fost trimisă de către Gabriel Liiceanu, joi, Patriarhului Daniel, potrivit unei informaţii postate pe una dintre paginile oficiale de Facebook ale editurii.

Pe această pagină de Facebook a fost postată şi o imagine cu dedicaţia-autograf pe care Gabriel Liiceanu i-a trimis-o Patriarhului Daniel: "Preafericitului Părinte Daniel, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, şi tuturor preoţilor care, în aceste zile, consideră ruşinoasă şi nu acceptă târârea Bisericii noastre în alegerile prezidenţiale".

Cartea "Fie-vă milă de noi! şi alte texte civile" cuprinde texte care au fost scrise de pe poziţia unui membru al "societăţii civile" în perioadele în care "febra organismului social a atins în ţara noastră grade paroxistice", potrivit descrierii volumului de pe site-ul Humanitas.

"Intelectualul român trăieşte nevrotic şi dramatic, prins între tentaţia de a gesticula vehement pe scena publică şi cea de a trânti, scârbit, poarta istoriei şi de a se încuia în camera lui. Mereu am avut, ca români, ceva de înfruntat, de îndreptat, de luat de la capăt. Trăim, epuizant, o stare de insurecţie cetăţenească. Bolnava noastră Românie, cu şmecherii, lichelele sau incapabilii care au condus-o periodic, ne-a cerut, de prea multe ori, să nu uităm că suntem «cetăţeni» şi «români». Visez o Românie de care să nu trebuiască să-mi aduc aminte mai mult de o dată la patru ani", spune Gabriel Liiceanu, într-o declaraţie postată pe acelaşi site.

Biserica Ortodoxă Română a fost criticată de mai multe ori în ultimele săptămâni că s-a implicat în campania pentru prezidenţiale în sprijinul PSD, în presă fiind difuzate mai multe înregistrări în care preoţii îndemnau explicit la vot în favoarea lui Victor Ponta.

Madalina Cerban, madalina.cerban@mediafax.ro

Alte articole recomandate

Comentarii