• Revoluţia votului începe cu tine

  Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

  Aproape 30 de ani de libertate de a alege,

  Aproape 7 mandate prezidenţiale,

  Aproape 4 preşedinţi...

  Fiecare atât de aproape de promisiunile sale...

  Şi totuşi atât de departe de îndeplinirea lor...

  Acum, la aproape 30 de ani de la „Revoluţia din decembrie '89”,

  E timpul pentru o nouă revoluţie: cea a votului!

  Foloseşte principala armă a unui cetăţean într-o democraţie:

  VOTUL! Votează-ţi viitorul tău şi al copiiilor tăi!

  Indiferent că votezi pentru sau împotriva cuiva sau chiar împotriva tuturor

  Eşti liber să alegi! Eşti liber să votezi! Pe 10 şi 24 noiembrie!

  Eşti liber să strigi: „VREAU PREŞEDINTE!”

  O campanie împotriva încremenirii civice, marca Gândul & Mediafax!

  #vreaupresedinte

Preşedintele AEP: Nu are cum să existe nicio fereastră în vederea fraudării votului

6 nov 2019 23 afisari
Preşedintele AEP: Nu are cum să existe nicio fereastră în vederea fraudării votului

Preşedintele AEP, Constantin Mituleţu-Buică, a declarat, miercuri, după ce un român din Londra a aratat cum poate fi reutilizat autocolantul Votat, că ”nu are cum să existe nicio fereastră în vederea fraudării votului”, pentru că numărarea voturilor se desfăşoară ca într-o secţie din ţară.

”Nu are cum să existe nicio fereastră în vederea fraudării votului, pentru că acel sticker se deslipeşte destul de greu. Deci nu e posibil să cadă în interiorul buletinului de vot, astfel încât cineva să-l ia să îl pună în altă parte”, a declarat la Digi 24 preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

El a explicat că, deşi mutatul autocolantului este posibilă, din moment ce un alegător a băgat buletinul de vot cu opţiunea pe unul dintre candidaţi plicul pleacă sigilat către ţară.

”Toate buletinele de vot sunt deschise în aceeaşi procedură ca şi în ţară. Procedura de deschidere a urnei e filmată, buletinul de vot e filmat când se citeşte opţiunea alegătorului. Nu există în niciun caz posibilitatea fraudării acestui vot prin corespondenţă, deoarece procedura e într-o secţie de votare care desfăşoară aceleaşi operaţiuni ca la o secţie din ţară”, a mai spus preşedintele AEP.

Un român stabilit în Londra a postat pe pagina sa de Facebook imagini care demonstrează că autocolantul cu menţiunea „Votat” utilizat pentru votul prin corespondenţă se poate dezlipi şi lipi din nou, pentru un alt candidat, astfel votul putând fi fraudat.

Românul din Târgu Neamţ, stabilit în Londra, a postat pe pagina sa de Facebook imagini care arată că autocolantul cu menţiunea „Votat”, folosit pentru votul prin corespondenţă se poate dezlipi şi lipi din nou, fără dificultate, deşi instrucţiunile transmise votanţilor arată că acesta nu poate fi reutilizat.

„Ca la şah! Autocolantul <Votat 2019 > nu se dezlipeste - Mult tare. Cum o dai, cum nu ! Tot cine vrea câştigă! Huuoo”, scrie bărbatul pe Facebook.

Pentru a exemplifica faptul că autocolantul poate fi reutilizat, bărbatul îl lipeşte pe numele unui candidat, apoi îl dezlipeşte şi îl lipeşte pe numele altui candidat, fără ca buletinul de vot sau autocolantul să fie afectate.

Autor: Gabriel Pecheanu

Comentarii