• Revoluţia votului începe cu tine

    Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

    Aproape 30 de ani de libertate de a alege,

    Aproape 7 mandate prezidenţiale,

    Aproape 4 preşedinţi...

    Fiecare atât de aproape de promisiunile sale...

    Şi totuşi atât de departe de îndeplinirea lor...

    Acum, la aproape 30 de ani de la „Revoluţia din decembrie '89”,

    E timpul pentru o nouă revoluţie: cea a votului!

    Foloseşte principala armă a unui cetăţean într-o democraţie:

    VOTUL! Votează-ţi viitorul tău şi al copiiilor tăi!

    Indiferent că votezi pentru sau împotriva cuiva sau chiar împotriva tuturor

    Eşti liber să alegi! Eşti liber să votezi! Pe 10 şi 24 noiembrie!

    Eşti liber să strigi: „VREAU PREŞEDINTE!”

    O campanie împotriva încremenirii civice, marca Gândul & Mediafax!

    #vreaupresedinte

STS: Pentru prezidenţiale s-au predat 25.000 de tablete, dintre care peste 6.600 în Diaspora

4 nov 2019 19 afisari
STS: Pentru prezidenţiale s-au predat 25.000 de tablete, dintre care peste 6.600 în Diaspora

Ionel Sorin Bălan, prim-adjunctul directorului STS, a declarat, luni, că pentru alegerile prezidenţiale s-au predat peste 25.000 de terminale informatice, respectiv 18.748 de tablete către operatorii de calculator din ţară şi 6.609 de tablete către cei din străinătate.

„În conformitate cu atribuţiile stabilite prin legislaţia în vigoare privind procesul electoral, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a predat peste 25.000 de terminale informatice necesare pentru buna desfăşurare a alegerilor, astfel: 18.748 de tablete către operatorii de calculator din ţară şi 6.609 de tablete către cei din străinătate. În toate aceste secţii s-au luat măsuri pentru asigurarea serviciilor de voce şi date, precum şi pentru asigurarea echipamentelor necesare, în străinătate fiind distribuite 501 routere şi 6.609 tablete, cu o medie generală de 7 tablete pe secţia de votare, respectiv 8 tablete pe secţie în Europa”, a anunţat, luni, Ionel Sorin Bălan, prim-adjunctul directorului STS.

Potrivit acestuia, pentru procesul electoral derulat în străinătate, noutatea este introducerea preluării electronice a semnăturii pentru votanţi şi eliminarea listelor fizice.

Prim-adjunctul directorului STS mai spune că anul acesta, în străinătate, se va reduce timpul de aşteptare în secţiile de vot, în contextul în care la alegerile trecute, mii de români nu au apucat să voteze.

„Prin faptul că nu se vor mai lua datele alegătorului pe listele suplimentare, în scris, pe cele două tablete, ci acestea vor fi generate automat la sfârşitul zilei de sistem, având în vedere preluarea CNP-ului şi a datelor de identificare şi a semnăturii în mod electronic, categoric va fi un timp mult mai mic în secţiile de votare din străinătate”, a precizat Bălan.

Comentarii