• Revoluţia votului începe cu tine

    Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

    Aproape 30 de ani de libertate de a alege,

    Aproape 7 mandate prezidenţiale,

    Aproape 4 preşedinţi...

    Fiecare atât de aproape de promisiunile sale...

    Şi totuşi atât de departe de îndeplinirea lor...

    Acum, la aproape 30 de ani de la „Revoluţia din decembrie '89”,

    E timpul pentru o nouă revoluţie: cea a votului!

    Foloseşte principala armă a unui cetăţean într-o democraţie:

    VOTUL! Votează-ţi viitorul tău şi al copiiilor tăi!

    Indiferent că votezi pentru sau împotriva cuiva sau chiar împotriva tuturor

    Eşti liber să alegi! Eşti liber să votezi! Pe 10 şi 24 noiembrie!

    Eşti liber să strigi: „VREAU PREŞEDINTE!”

    O campanie împotriva încremenirii civice, marca Gândul & Mediafax!

    #vreaupresedinte

Numărul total de alegători înscrişi pe liste:18.281.625

15 nov 2014 78 afisari
Numărul total de alegători înscrişi pe liste:18.281.625

Conform AEP, copiile de pe listele electorale permanente cuprind 18.281.625 de alegători, faţă de 18.284.326 de cetăţeni români cu drept de vot înscrişi în copiile de pe listele electorale permanente de la primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie.

Diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente făcute de primari în Registrul electoral aferent localităţilor conduse de aceştia şi a importurilor de date programate de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI, explică Autoritatea Electorală Permanentă.

AEP reaminteşte că listele electorale permanente se întocmesc şi se tipăresc de către primari, pe baza datelor şi informaţiilor cuprinse în Registrul electoral şi cuprind toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite, potrivit menţiunilor din actele de identitate emise de statul român. Data limită pentru tipărirea copiilor de pe listele electorale pentru alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie a fost 14 noiembrie.

Pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de duminică vor exista 18.550 de secţii de votare în ţară, iar pentru acest scrutin au fost tipărite 20.945.068 de buletine de vot şi 11.808.375 de timbre autocolante, acestea urmând să fie predate sâmbătă preşedinţilor Birourilor electorale ale secţiilor de votare. Numărul ştampilelor a rămas acelaşi ca şi în primul tur al alegerilor, respectiv 94.220.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, preciza, vineri, că votul de duminică se va desfăşura în aceleaşi secţii care au fost organizate şi pentru primul tur al alegerilor, în aceleaşi locuri şi sub autoritatea aceloraşi birouri electorale.

Alte articole recomandate

Comentarii